Gál J. Zoltán: nincs még döntés a miniszterekről

Infostart
2006. május 18. 18:23
Az InfoRádió értesülései szerint Gráf József, Kóka János és Juhász Ferenc minden bizonnyal továbbra is tagja marad a Gyurcsány Ferenc vezette új kormánynak. A Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára az InfoRádiónak azt mondta: a kijelölt kormányfő két hét múlva nevezi meg a miniszterjelölteket.

"Nem hogy nem döntött a miniszterelnök, hanem még nem is tárgyalt személyi kérdésekről. Nagyon szigorúan tartják a koalíciós pártok a Gyurcsány Ferenc által meghatározott menetrendet: előbb a program, utána a kormányszerkezet, és csak a végén a személyi kérdések" - hangsúlyozta az InfoRádióban Gál J. Zoltán.

A találgatásokat minősítve a szocialista politikus csak annyit mondott: "a különböző lapokban egymásnak tökéletesen ellentmondó hírek jelentek meg, ez pont annak a jele, hogy ezek a tárgyalások még nem kezdődtek el".

Gál J. Zoltán szerint a menetrend világos és egyértelmű: május 30-án a parlament előtt lesz a kormányprogram, és június elején a miniszterelnök megnevezi a miniszterjelöltjeit, akik június közepén le is tehetik az esküt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást