Az ellenzék a politikai diszkrimináció felszámolását kéri

InfoRádió / MTI
2006. május 18. 14:58
Határozott intézkedéseket kért a politikai meggyőződés miatti diszkrimináció felszámolására a kormányfőnek küldött levelében a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője.

Navracsics Tibor, a Fidesz és Semjén Zsolt, a KDNP parlamenti képviselőcsoportjának vezetője úgy fogalmazott: egyre több jel utal arra, hogy állami szervezetek politikai szimpátia alapján tesznek különbséget az állampolgárok között.

A politikusok példaként a frakciószövetség tagjának, Puskás Tivadarnak az ügyét említette, akit a parlamenti választás után az Országos Mentőszolgálat vezetője indokolás nélkül mentett fel tisztségéből, holott - szerintük - szakmai beosztása és képviselői megbízatása között nincs összeférhetetlenség.

A politikusok arra kérték Gyurcsány Ferenc kormányfőt: erősítse meg, hogy a demokratikus Magyarországon senkit nem érhet jogtalan hátrány politikai meggyőződése miatt.

A Fidesz május 15-én jelentette be, hogy létrehozták a társadalmi önvédelmi testületet Kontrát Károly vezetésével.

A szervezet feladata az lesz, hogy jogi védelmet nyújtson azoknak, akik munkahelyükön, a társadalmi életben, vagy a közéletben hátrányt szenvednek amiatt, hogy Fidesz-tagok, a párt kampányát segítették, illetve szimpatizálnak a Fidesszel.