A csatlakozás előtt még jó képet mutatott az ország

Infostart
2006. május 18. 08:54
Magyarországnak gyenge törvénye van a családon belüli erőszak visszaszorítására hivatott távoltartási rendelkezésről, és hiányzik egy átfogó diszkrimináció ellenes esélyegyenlőségi terv is - állapítja meg az az elemzés, amely nyolc európai uniós ország esélyegyenlőségi gyakorlatát hasonlítja össze.

Zentai Violetta, a Magyarországi Női Alapítvány kuratóriumi elnöke az InfoRádióban elmondta: az elmúlt kormányzati ciklusban az illetékes minisztérium teljes egészében elmulasztotta a párbeszédet az esélyegyenlőséggel foglalkozó civil szervezetekkel.

Szerinte a kormányzat az európai uniós csatlakozási tárgyalások alatt még arra törekedett, hogy ezen a téren is jó képet fessen az országról. De mióta uniós tagok vagyunk, azóta már nincs politikai kényszer a női esélyegyenlőség ügyének képviseletére, és azóta a politika is kevésbé aktív.

Hozzátette: a munka világában vagy a szociális ellátásban megvalósuló egyenlő bánásmód terén jól teljesít az ország, a családon belüli erőszak megfékezésében azonban még van tennivaló.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást