Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sólyom eljárását bírálta a volt legfőbb ügyész

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Györgyi Kálmán volt legfőbb ügyész szerint Sólyom László köztársasági elnöknek egyeztetnie kellett volna a frakciókkal arról, hogy kit jelöl Polt Péter utódjának.

Hozzátette: az is megoldás lett volna, ha az államfő korábban megnevezi jelöltjét.

Jelenleg nincs legfőbb ügyész - emlékeztetett Györgyi Kálmán, aki szerint a köztársasági elnök tekintélye is veszélybe kerülhet, ha a parlamenti többség leszavazza jelöltjét.

Mint mondta, eddig jól működött az, hogy az Országgyűlés és a köztársasági elnök megosztja egymás között a felelősséget és a hatalmat.

Az államfő eddig egyeztetett a pártokkal, hiszen nem tesz jót az intézménynek, ha jelöltjét nem támogatja a parlament többsége - tette hozzá Györgyi Kálmán.

Polt Péter megbízatása kedden szűnt meg. A volt legfőbb ügyész a jövőben főosztályvezetőként dolgozik a Legfőbb Ügyészségen.

Az új legfőbb ügyész hivatalba lépéséig a legfőbb ügyészi jogkört Belovics Ervin legfőbbügyész-helyettes gyakorolja.

Polt Péter utódjáról az új parlament dönt. Sólyom László köztársasági elnök Horányi Miklóst, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség főügyészét jelölte a tisztségre.

Polt Péter május 15-én az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a szervezeti reformok és a munkakörülmények javítása miatt sikeresnek tartja az elmúlt hat évet annak ellenére, hogy a politikusok sokszor megnehezítették a szakmai munkát. Részletek itt!