eur:
393.71
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megválasztotta a házelnököt az Országgyűlés

Az Országgyűlés nagy többséggel házelnöknek választotta a szocialista Szili Katalint.

Történelmi léptékű nemzeti feladat áll az Országgyűlés előtt - jelentette ki a régi-új házelnök a parlament alakuló ülésén.

Szili Katalin azt mondta: az elkerülhetetlen reformokat úgy kell végrehajtani, hogy az biztonságos átalakulást jelentsen minden társadalmi rétegnek.

Ezért a kormányoldalnak nagyobb felelősséget kell vállalnia, de az ellenzékiség sem merülhet ki a puszta tagadásban - tette hozzá.


Szili Katalin hangsúlyozta: ebben a parlamenti ciklusban olyan törvények születnek majd, amely unokáink jövőjét is befolyásolja majd.

Mint mondta: folytatni kell a rendszerváltozást, és bizonyítani kell az embereknek, hogy a változtatás értük történt.


A házelnök szerint a parlament működésén is változtatni kell, amelyet azonban csak a kormányoldal és az ellenzék együttesen tud végrehajtani.


A parlament szintén nagy többséggel alelnöknek választotta Áder Jánost (Fidesz) és Világosi Gábort (SZDSZ).

Az Országgyűlés döntött arról is, hogy ebben a ciklusban jegyző lesz Nyakó István (MSZP), Podolák György (MSZP), Török Zsolt (MSZP), Hende Csaba (Fidesz), Németh Zsolt (Fidesz), Szűcs Lajos (Fidesz), Móring József Attila (KDNP), Béki Gabriella (SZDSZ), Kis Zoltán (SZDSZ) és Pettkó András (MDF).

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×