Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány egyeztetne az ellenzékkel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kijelölt miniszterelnök kötelességének tartja, hogy az ország életét érintő legfontosabb ügyekben megegyezést keressen a politikai pártok között. Gyurcsány Ferenc erről levélben tájékoztatta a parlamenti ellenzéki pártok elnökeit. A politikus már a jövő héten találkozna az ellenzéki vezetőkkel.

Gyurcsány Ferenc a választási programok és a kampány során elhangzottak alapján bízik abban, hogy az ország jövőjéről alkotott eltérő elképzelések ellenére valamennyi parlamenti párt elkötelezett a régóta halogatott változások, reformok végigvitelében, az állam és a politika működésének megújításában.

Az ügyvezető miniszterelnök levelében azt is közli, hogy a jövő héten, még a kormányprogram parlamenti vitáját megelőzően szívesen felkeresi hivatalukban az ellenzéki vezetőket.

A kijelölt miniszterelnök Orbán Viktor Fidesz-elnöknek, Dávid Ibolyának, az MDF vezetőjének, valamint Semjén Zsoltnak, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökének küldte el levelét, miután a köztársasági elnök kormányalakítással bízta meg az Országgyűlés alakuló ülésén.

Gyurcsány Ferenc rámutatott, a kormányalakítási megbízás számára felelősség és kötelezettség.

"Felelősség, amellyel 10 millió magyar állampolgárért és 15 millió, magát magyarnak valló polgárért tartozunk. És kötelezettség arra, hogy a választási rivalizálás lezárultával az együttműködés igénye és készsége határozza meg az új kormány és a parlament munkáját" - tette hozzá.

"Meggyőződésem, hogy a felelős kormányzás a nemzeti érdekek érvényesítését, a nemzeti közös nevező megtalálását követeli meg a választók bizalmából hatalomra jutó politikai erőktől" - írta a kijelölt miniszterelnök.