eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

20 százalékkal magasabb gázár az év végére?

A GKI Gazdaságkutató Rt. számítása szerint a gáz ára 15-20 százalékkal nő az év végi fűtési szezonig a világpiaci árak növekedése miatt, ha a jelenlegi piaci trendek nem változnak - mondta Hegedűs Miklós, a GKI ügyvezető igazgatója az Industria szakkiállításon megrendezett energetikai konferencián.

A gázár-kompenzáció nélkül a drágulás elérné a 60 százalékot is - vélekedett Hegedűs Miklós, aki szerint a valódi piackonform dolog az lenne, ha a kormány helyére tenné az "őrült" kompenzációs rendszert és elfelejtené a gázár támogatását.

Ha a kormány a gázár-kompenzációt csak az átlag alatti jövedelműek körében tartaná fenn, az gazdaságilag racionális és társadalmilag méltányos döntés lenne, amellyel a költségvetés mintegy 100 milliárd forintot takaríthatna meg - fűzte hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×