eur:
393.69
usd:
368.33
bux:
66145
2024. április 24. szerda György

Értelmetlen a kormány célja?

Értelmetlen a kormány parlagfű-mentesítési programja - állítja a Parlagfű-mentes Magyarországért Egyesület elnökhelyettese.

A Parlagfű-mentes Magyarországért Egyesület elnökhelyettese szerint nem volt hatékony a gyomirtás tavaly, és idén is erre lehet számítani.

Kelen Andrásné úgy véli: koncepciótlan az állami program, ráadásul parlagfű-mentesítés címszó alatt sok pénzt másra fordítottak az illetékesek.

A kabinet azt a célt tűzte ki, hogy 20 százalékkal csökkenjen a levegő pollen-koncentrációja. Ilyen mértékű csökkenés azonban az allergiás betegek számára semmilyen előrelépést nem jelent - tette hozzá.

Egy köbméter levegőben jelenleg csaknem 500 pollen van. A betegek számára az optimális mennyiség 30 lenne, de 100 alatt már orvosi segítséggel enyhíthetők a tünetek - mondta Kelen Andrásné az InfoRádióban.

A szakértő szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy nincs központi elképzelés a probléma kezelésére.

A népegészségügyi megbízott elismerte, hogy hatékonyabb is lehetne a parlagfű-mentesítési program, de szerinte elvitathatatlan, hogy a növényvédelmi törvény módosításával csökkenhet az allergiát okozó növény mennyisége.

Kökény Mihály azt mondta: idén folytatódik a gyomirtás, a célra 4 milliárd forintot szánnak, csakúgy mint tavaly.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×