eur:
393.28
usd:
367.37
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Belovics Ernő vezeti a Legfőbb Ügyészséget

Az új legfőbb ügyész megválasztásáig tartó időre Belovics Ervin, Polt Péter büntetőjogi helyettese vezeti a hivatalt - közölte a Legfőbb Ügyészség (LÜ) szóvivője.

A legfőbb ügyész javaslatára felmentette Varga Zs. Andrást, Polt Péter helyettesét Sólyom László köztársasági elnök - közölte korábban a Legfőbb Ügyészség.

Borbély Zoltán, az LÜ szóvivője azt mondta: a felmentésnek nincs olyan konkrét oka, amely "szakmailag vagy emberileg rossz fényt vethetne akár a legfőbb ügyész helyettesére, akár a legfőbb ügyészre".

"Sólyom László köztársasági elnök az alkotmány, valamint az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésről szóló törvény alapján, a legfőbb ügyész javaslatára dr. Varga Zs. Andrást, a legfőbb ügyész helyettesét e megbízatása alól 2006. május 16-ai hatállyal felmentette" - írta közleményében az LÜ.

Borbély Zoltán közölte: Polt Péter hatásköre, hogy eldöntse, a leköszönését követő, és az új legfőbb ügyész megválasztásáig tartó időre kit bíz meg az ügyészség vezetésével.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×