eur:
392.99
usd:
367.59
bux:
65949.25
2024. április 24. szerda György

A Miniszterelnöki Hivatalnak valljuk be az adót?

Lapinformációk szerint illetéktelen kezekbe kerülhetnek az elektronikus adóbevallásban közölt adatok, mivel azok az APEH helyett a Miniszterelnöki Hivatalnál működő Elektronikus kormányzathoz érkeznek.

A Magyar Nemzet szerint nemcsak az APEH, de akár illetéktelen személyek is megismerhetik - nemzetbiztonsági átvilágítás nélkül - az elektronikus adóbevallásban közölt adatokat.

A lap szerint a több mint 2 millió munkavállaló, illetve az őket alkalmazó 51 ezer cég adóbevallásában szereplő adatok kikerülhetnek az APEH informatikai rendszeréből.

A parlamenti választások lezárulta után ugyanis a kötelező elektronikus adóbevallás rendszere módosult, és az adatokat már nem közvetlenül az adóhatóságnak, hanem a Miniszterelnöki Hivatalnál működő úgynevezett Elektronikus kormányzatnak kell benyújtani.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az APEH felé történt közvetlen adatszolgáltatás eddig biztosította az adatvédelmet az adóhatóság szigorú hozzáférési szabályozásán keresztül.

A Miniszterelnöki Hivatalon keresztül zajló mostani adatszolgáltatás azonban nem zárja ki annak lehetőségét, hogy akár külső személyek - a szükséges nemzetbiztonsági átvilágítás nélkül - megismerhessék az adóbevallásban szereplő adatokat.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×