eur:
393.5
usd:
367.87
bux:
66256.13
2024. április 24. szerda György

Önálló kisgazda frakció a parlamentben?

Önálló frakció létrehozására kéri a Fidesz színeiben parlamentbe jutott kisgazda képviselőket az FKGP kilenc volt politikusa. Turi-Kovács Béla szerint nem időszerű az elképzelés.

Az erről szóló nyílt levelet mások mellett Boros Imre, az Orbán-kormány minisztere, Kőhalmy Alfréd, a Honvédelmi Minisztérium volt helyettes államtitkára, Cseh Sándor, Hanó Miklós és Réti Miklós volt országgyűlési képviselő írta alá.

Az aláírók Turi-Kovács Bélát, Vincze Lászlót, Czira Szabolcsot, Kékkői Zoltánt, Simon Miklóst és Balogh Józsefet arra kérik: hozzák létre még az Országgyűlés alakuló ülése előtt saját frakciójukat a kisgazda ügy képviseletére.

Turi-Kovács Béla az InfoRádióban azt mondta, hogy üdvözlik a kezdeményezést, de a mostani politikai helyzetben az ötlet nem időszerű.

A Kisgazda Polgári Egyesület elnöke közölte: az utóbbi két parlamenti választás azt igazolta, hogy csak azoknak az irányzatoknak van lehetőségük, amelyeknek van saját frakciójuk a parlamentben, de erre szerinte a szövetséghez fűződő hűség miatt most nem adottak a feltételek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×