eur:
395.01
usd:
370.99
bux:
65372.62
2024. április 19. péntek Emma

Újabb programot írtak a szocialisták

Alternatív Új Magyarország programot kellett készíteni, melyben az eredeti elképzelésekhez képest 800 milliárd forintot átcsoportosítanak. A dokumentum a szocialisták választási programjának is az alapját jelentette.

Vadonatúj Magyarország

A Népszabadság úgy tudja, hogy a foglalkoztatás növelésére, az oktatásra és az egészségügyre helyezné a hangsúlyt az alternatív Új Magyarország program. A szocialisták választási programjának alapját jelentő uniós forráselosztás-javaslat B változata szerint 800 milliárd forintot átcsoportosítanának: a közlekedés, és a vállalkozói támogatások az új tervben már nem kapnának olyan jelentős szerepet, mint a mostaniban.

Hibás korlátozás a tételcsomagokon

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy a tavalyi érettségi botrány után ismét elhibázta az egyik legfontosabb biztonsági intézkedést az oktatási tárca. A szervezők egy nem létező jogszabályrészt nyomtattak a feladatokat lezáró biztonsági fóliákra. Ez azt jelenti, hogy bárki, ellenőrző bizottság és jegyzőkönyv vezetése nélkül is felbonthatná a tételcsomagokat.

Merész lenne az ingatlanadó

A Napi Gazdaság Veres János pénzügyminisztert idézi, aki egy szakmai tanácskozáson az ingatlanadóztatás ötlettét vetette fel a 2008. január elsejével megszűnő iparűzési adó reális alternatívájaként. A gyors átálláshoz azonban hiányzik a megfelelő nyilvántartás és az informatikai háttér.

Jó alkupozícióban a lakásvásárlók

Az Index írja, hogy a fővárosi lakáspiacon idén igazi megaberuházások fejeződnek be. A nagy beruházók az év végéig összesen több mint tízezer lakást adnak át, ami drasztikusan növelheti az üres lakások számát. Így aztán várhatóan nehéz év elé néznek a lakásépítők, és kedvező alkupozícióra számíthatnak a lakásvásárlók.

Már júliustól konvertibilis lesz a rubel


A Portfolio.hu írja, hogy a törvényben rögzített jövő év január helyett már idén júliustól konvertibilissé válhat az orosz rubel, mivel feloldják a még meglévő, külföldi fizetőeszközök tartására, be- és kivitelére vonatkozó korlátozásokat - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök. A dereguláció lehetőségére az elmúlt hónapokban már tettek utalásokat az orosz illetékesek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Erős negyedéven vannak túl a globális részvénypiacok, sokak szerint már régóta érik egy kisebb-nagyobb korrekció. Mégis, az egyre intenzívebben lángoló geopolitikai feszültségek és a makrogazdasági környezet kihívásai ellenére a Portfolio által megkérdezett szakértők szerint nincsenek kizárva az újabb csúcsdöntések. Nem fognak idén unatkozni a kötvénybefektetők sem, a forint pedig könnyen áttörheti a 400-as szintet az euróval szemben. A kötvényalapokat vásárlóknak így érdemes körültekintőnek lenniük, a devizás alapok kereslete pedig felélénkülhet. Megkérdeztük három alapkezelő szakértőit, hogyan értékelik a mostani piaci történéseket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×