eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Tömeges ételmérgezés több fővárosi színházban

Az Operettszínház után az Operában és a Thália Színházban is többen rosszul lettek az előző nap elfogyasztott ebédtől - közölte az intézmények több, név nélkül nyilatkozó munkatársa.

Az Opera munkatársai közölték: többen is rosszul lettek, de senkit nem kellett kórházba szállítani. Az intézmény egyik egészségügyi felelőse úgy tudja: nyolcan-tízen betegedtek meg.

A Thália Színház titkársága közölte: ketten betegedtek meg, egyikük kórházba is került.

Korábban szalmonellafertőzés gyanújával a Budapesti Operettszínház tíz munkatársát kellett kórházba szállítani, miután összesen húszan lettek rosszul a büfében előző nap elfogyasztott tojásos nokedlitől.

A teátrum sajtóosztálya egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy szalmonella-fertőzésről lenne szó.

A büfét a Medúza Kft. üzemelteteti, amely egy IX. kerületi konyháról hozza az ételeit. Az ÁNTSZ jelenleg is vizsgálódik a színházban.

A Magyar Rádió értesülése szerint az Erkel Színházban is megbetegedtek néhányan.

Elmaradó előadások

A történtek miatt az Operettszínházban elmaradnak a hétvégi előadások; szombaton és vasárnap kétszer adták volna elő a Rómeó és Júlia című produkciót. A jegyek júniusra lesznek érvényesek.

Veszélybe kerülhet a Rudolf című musical is, amelynek két hét múlva lenne a bemutatója.

Ha ez egy egyhetes betegség, akkor nagyon nagy bajban vagyunk - mondta Ferenczi Orsolya, az operettszínház sajtósa.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×