eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Beépítenék a cascot az autótörlesztésbe

Harcot hirdetett több hazai lízingcég is a "no casco" ellen, ugyanis annyira elszaporodtak a casco nélküli autóvásárlások, hogy az már nagy kockázatot hordoz a finanszírozóknak.

A szereplők a beépített cascóban látják a megoldást, azaz az autótulajdonosnak nem kell külön cascót kötnie a finanszírozott autóra, a biztosítási díjakat a havi törlesztőrészletekkel egyben fizetik meg.

Az újautó-vásárlásoknál 10-40 százalék körül mozog a casco nélkül vásárolt autók aránya, míg a használtaknál ez 50-70 százalék.

A kombinált termékek kedvezőbb cascodíjtételekkel párosulnak. A termék azon az elven működik, hogy az autótulajdonosnak nem kell külön casco biztosítást kötnie a finanszírozott gépjárműre, mivel a biztosítási díjat a havi törlesztőrészletekkel egyben fizeti meg a finanszírozás futamidejének végéig.

A casco költsége egyes lízingcégeknél a magasabb THM-ben (teljes hiteldíj mutatóban) jelentkezik, másutt a THM-et nem érinti, hanem a hitel összegét növeli. A kombinált termékek kedvezőbb cascodíjakkal párosulnak, az érdeklődőnek arra nem árt felkészülnie, hogy a piaci szereplők csupán 1-3 biztosítóval kötnek szerződést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×