eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Másfélszeresére nőhet a gáz ára?

Már júliustól tíz százalékkal drágulhat a gáz a világpiaci folyamatok miatt. Ha ezzel párhuzamosan a kormány megreformálja a kompenzációs rendszert is, akkor a kisfogyasztók a jelenleginél akár másfélszer is többet fizethetnek.

A Magyar Nemzet szerint minden jel arra mutat, hogy gázáremelések sorozatára kell felkészülnünk az előttünk álló egy évben. A világpiaci folyamatok nyomán már júliustól tíz-tizenkét százalékos drágulás várható, ám ha ezzel párhuzamosan a kormány az előrejelzéseknek megfelelően elkezdi lebontani az árakat féken tartó kompenzációs rendszert, így a kisfogyasztók jelenlegi tarifája bő másfélszeresére emelkedhet.

A Népszabadság arról ír, hogy a rádiófelderítők a rendszerváltozás előtt egyszer-egyszer a nagypolitikába is beleszóltak. Megesett, hogy az egyik vezető amerikai politikust szállító különgép a magyar légtérből küldött haza rejtjeles rádióüzenetet, és mire a rangos vendég Moszkvába ért, nem kis meglepetéssel tapasztalhatta: jó előre kidolgozott tárgyalási taktikája kudarcot vallott. A szovjet partnerek ismerték ugyanis a titkos terv minden részletét, mert az elcsípett adást a magyar katonai titkosszolgálat még a gép landolása előtt megfejtette, és az információt azonnal továbbította.

A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy a kellemetlen esetek egyre növekvő száma miatt az Egyesült Államokéhoz hasonlóan immár a brit nagykövetség is figyelmezteti a Magyarországra látogató turistákat. A követség szerint az éttermekkel, a bárokkal és a klubokkal kell elsősorban vigyázniuk a brit látogatóknak, elsősorban a belvárosban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×