Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Másfélszeresére nőhet a gáz ára?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Már júliustól tíz százalékkal drágulhat a gáz a világpiaci folyamatok miatt. Ha ezzel párhuzamosan a kormány megreformálja a kompenzációs rendszert is, akkor a kisfogyasztók a jelenleginél akár másfélszer is többet fizethetnek.

A Magyar Nemzet szerint minden jel arra mutat, hogy gázáremelések sorozatára kell felkészülnünk az előttünk álló egy évben. A világpiaci folyamatok nyomán már júliustól tíz-tizenkét százalékos drágulás várható, ám ha ezzel párhuzamosan a kormány az előrejelzéseknek megfelelően elkezdi lebontani az árakat féken tartó kompenzációs rendszert, így a kisfogyasztók jelenlegi tarifája bő másfélszeresére emelkedhet.

A Népszabadság arról ír, hogy a rádiófelderítők a rendszerváltozás előtt egyszer-egyszer a nagypolitikába is beleszóltak. Megesett, hogy az egyik vezető amerikai politikust szállító különgép a magyar légtérből küldött haza rejtjeles rádióüzenetet, és mire a rangos vendég Moszkvába ért, nem kis meglepetéssel tapasztalhatta: jó előre kidolgozott tárgyalási taktikája kudarcot vallott. A szovjet partnerek ismerték ugyanis a titkos terv minden részletét, mert az elcsípett adást a magyar katonai titkosszolgálat még a gép landolása előtt megfejtette, és az információt azonnal továbbította.

A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy a kellemetlen esetek egyre növekvő száma miatt az Egyesült Államokéhoz hasonlóan immár a brit nagykövetség is figyelmezteti a Magyarországra látogató turistákat. A követség szerint az éttermekkel, a bárokkal és a klubokkal kell elsősorban vigyázniuk a brit látogatóknak, elsősorban a belvárosban.