Kerék ügyvédje kizáratná a bizonyítékok közül a védence elleni vallomást

Infostart
2006. május 11. 16:17
A Kulcsár Attila 2004. június 9-ei kihallgatásáról készült jegyzőkönyv kizárását kezdeményezte Kerék Csaba ügyvédje a bróker per mai tárgyalásán. Ruttner György szerint ugyanis a jegyzőkönyvben foglaltak nem egyeznek meg azzal, ami a kihallgatáson elhangzott. Ugyanezen jegyzőkönyv miatt közokirat hamisításért korábban már feljelentést tett az ügyvéd, a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal azonban nem állapított meg jogsértést.

A Kulcsár-per másodrendű vádlottjának, Kerék Csabának az ügyvédje azt állítja: a Kulcsár Attila 2004. június 9-ei kihallgatásáról készült videofelvétel, és a jegyzőkönyv között lényegi, tartalmi eltérések vannak.

"Nagyon fontos nyilatkozatokat nem az a személy tesz meg, akinek ez a vallomása, hanem mások (...), ügyészek, időnként a védője. Bizonyos nyilatkozatai egyáltalán nem kerültek be a jegyzőkönyve" - fogalmazott az InfoRádiónak nyilatkozva Ruttner György, aki ezért a jegyzőkönyv kizárását kezdeményezte a bizonyítékok közül.

Az ügyvéd ezzel a jegyzőkönyvvel kapcsolatban tavaly augusztusban egyszer más feljelentést tett hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt, a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal azonban azt állapította meg: nem történt bűncselekmény. Ruttner György szerint azonban az ügyészség elfogult a kérdésben.

A másodrendű vádlott számára perdöntő lehet, hogy mi lesz a jegyzőkönyv sorsa, hiszen ez volt az a kihallgatás, amelyen Kulcsár Attila Kerék Csaba szerepéről beszélt, máshol nemigen tesz rá vonatkozóan lényeges vallomást - hangsúlyozta Ruttner György.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást