Fővárosi szigor az útépítések ügyében

InfoRádió / MTI
2006. május 11. 18:30
Szigorú elvárásokat fogalmazott meg az idei útfelújítási programban részt vevő cégek vezetői számára a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes.

Vajda Pál közölte: a főváros vezetése összehangolt, színvonalas és gyors, a közlekedőket a lehető legkevésbé zavaró munkavégzést vár el.

Hozzátette: megkövetelik, hogy a cégek vezetői folyamatosan ellenőrizzék a munkálatokat, és álljanak készen a közvélemény tájékoztatására.

Vajda Pál szólt arról is, hogy az év eleje óta tartó útfelújítási program a terveknek megfelelően halad, a kivitelezők már behozták az árvíz miatti lemaradásukat.

Emlékeztett arra, hogy hétfőn kezdődik a 4-es metró Gellért téri állomásának két évig tartó építése, emiatt öt hónapon át nem lehet autóval közlekedni a Műegyetem rakparton.

Hozzátette: a Gellért téri állomás építésével egy időben megkezdik a 4-es metró Móricz Zsigmond körtéri, Bocskai úti és Tétényi úti állomásainak munkálatait, a Fővám téri és a Kálvin téri megálló építése viszont csak a nyár végén kezdődik meg.

Vajda Pál azt is közölte, hogy a metróépítési munkák nem érintik a város tömegközlekedését.