"Szkandereznek" a pártok a parlamentben

Infostart
2006. május 9. 18:23
Megállapodtak a parlamenti pártok képviselői az Országgyűlés alakuló ülésének napirendjéről. A parlamenti alelnökök számáról és az ülésrendről továbbra sincs egyezség.

A pártok csütörtökön már egyeztettek az Országgyűlés alakuló üléséről. Akkor egyetértettek abban, hogy át kell alakítani a parlamenti bizottsági struktúrát, és csökkenteni kell a bizottságok számát.

Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese az ülés után azt mondta: a megbeszélésen a bizottságokról nem esett szó, azokról várhatóan a jövő hét végén tárgyalnak majd.

Eörsi Mátyás szabad demokrata ügyvivő úgy fogalmazott, hogy a tárgyalás kicsit a szkanderra emlékezteti. Véleménye szerint a Fidesz és a KDNP nem akar megállapodni. "Nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy az ellenzék úgy érzi, most bebizonyítja, hogy annyira szörnyűségesek a kormánypártok, hogy most először nem lehet megállapodni" - fogalmazott az SZDSZ-es politikus.

Hatvannégyen most jutottak be

Közben az Országos Választási Bizottság megállapította az országos listán mandátumot szerző képviselők körét. Az első fordulóban kapott töredékszavazatok alapján 64 képviselő kerülhet a parlamentbe.

Ha péntek délutánig nem érkezik jogorvoslati kérelem a Legfelsőbb Bírósághoz, akkor a határozat jogerőre emelkedik. Az országgyűlési képviselőválasztáson szerzett valamennyi egyéni és területi mandátum már jogerős.