eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Az MDF lesz a legközelebb a kormánypártokhoz

Részleges megállapodás született a pártok között a parlament alelnöki pozícióiról és az ülésrendről. Egyelőre úgy tűnik, hogy az Országgyűlésnek egy kormánypárti és egy ellenzéki alelnöke lesz. A kormányoldalhoz az MDF képviselői ülnek majd a legközelebb.

A kedd kora esti megállapodás szerint az Országgyűlésnek két alelnöke lesz, egyikükre a kormányoldal, másikukra az ellenzék tesz javaslatot. Erről állapodott meg az öt bejutott párt.

Megegyeztek ugyanakkor arról is, hogy az alelnökök végleges létszámát a bizottsági szerkezetről szóló megállapodás részeként, később állapítják meg.

Végelegesnek tűnik ugyanakkor az ülésrend. Eszerint a kormányoldalhoz legközelebb az MDF, majd a Fidesz és a KDNP foglal helyet. Az ülésrenddel a Fidesz és a KDNP nem ért egyet, ugyanakkor tudomásul veszi.

A megállapodást a tervek szerint szerdán délután három órakor írják alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×