Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Borókai szerint a Fidesz nem elég trendi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesznek az Orbán-kormány idején még világos politikai értékrendje mára elhomályosult - állítja Borókai Gábor. A volt kormányszóvivő \"A 2006-os választások politológus szemmel\" című konferencián elemezte az ellenzéki párt kampánystratégiáját.

Borókai Gábor először a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány teljesítményét kritizálta az Economist elemzése alapján.

A brit hetilap pazarlónak minősítette a magyar kormány közpénzkezelését. A megalapozatlan bér- és nyugdíjemelés, illetve a méregdrága autópályaépítés eladósította az országot és kritikus helyzetbe hozta az államháztartást.

Borókai Gábor szerint ez azért következett be, mert az MSZP és az SZDSZ 2002-ben a létező legpopulistább kampányát folytatta a hatalomért, megszabva minden egyes szavazat árát.

Borókai Gábor szerint ilyen körülmények között úgy tűnhetett, hogy az ellenzéknek egyszerű a dolga: mást sem kell tennie, mint tudatosítani a választópolgárokban, hogy baloldali koalíció csődbe vitte az országot.

Az ellenzék mégis elbukott, mégpedig azért mert a Fidesz és holdudvara képtelen volt hitelesebb erőként egy jobb alternatívát nyújtani az embereknek, sőt még külsőségeiben sem volt képes trendinek mutatkozni. A párt vezetői még öltözködésükben sem tudtak (akartak) divatosak lenni.

Borókai Gábor úgy emlékszik, az Orbán-kormány szóvivőjeként még egyszerű dolga volt, hiszen az akkori Fidesznek világos víziója volt önmagáról és Magyarországról, amihez minden helyzetben alkalmazkodni lehetett. Mára ez a világos kép elmosódott, újat kellene rajzolni - mondta a volt kormányszóvivő.