eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma

Orbán: várhatóan Gyurcsányt jelöli Sólyom

A pártelnökökkel egyeztet Sólyom László államfő a Sándor-palotában. A köztársasági elnök először a szabad demokraták, majd a Fidesz vezetőjével tárgyalt.

Orbán: Gyurcsány beszéljen a gazdaság helyzetéről

A megbeszélés után a legnagyobb ellenzéki párt vezetője azt mondta, hogy a köztársasági elnök valószínűleg a parlamenti választásokon győztes koalíció miniszterelnök-jelöltjét bízza meg kormányalakítással.

Orbán Viktor a találkozón reményét fejezte ki, hogy Gyurcsány Ferenc a parlament alakuló ülésén tájékoztatatást ad a gazdaság valós helyzetéről, hogy ne "mindenkit megriasztó megszorító csomagok híre borzolja a kedélyeket".

Kuncze: létrejöhet az MSZP és az SZDSZ kompromisszuma

Kuncze Gábor a megbeszélést követően elmondta: a koalíciós tárgyalások menetéről, valamint az MSZP és az SZDSZ közötti kompromisszum lehetőségéről tájékoztatta a köztársasági elnököt.

"Azt mondtam, hogy a koalíciós tárgyalások megfelelően haladnak, és létrejöhet az a kompromisszum, amelynek eredményeként megalakulhat Gyurcsány ferenc vezetésével az új kormány" - mondta.

Kuncze Gábor beszámolt arról, hogy a megbeszélésen szóba került a parlament alakuló ülésének időpontja is.

Véleménye szerint egyelőre nem tudni, hogy lehet-e május 16-án alakuló ülés, hiszen a bíróság még nem döntött a kecskeméti választás második fordulójának esetleges megismétléséről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×