Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: várhatóan Gyurcsányt jelöli Sólyom

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A pártelnökökkel egyeztet Sólyom László államfő a Sándor-palotában. A köztársasági elnök először a szabad demokraták, majd a Fidesz vezetőjével tárgyalt.
Orbán: Gyurcsány beszéljen a gazdaság helyzetéről

A megbeszélés után a legnagyobb ellenzéki párt vezetője azt mondta, hogy a köztársasági elnök valószínűleg a parlamenti választásokon győztes koalíció miniszterelnök-jelöltjét bízza meg kormányalakítással.

Orbán Viktor a találkozón reményét fejezte ki, hogy Gyurcsány Ferenc a parlament alakuló ülésén tájékoztatatást ad a gazdaság valós helyzetéről, hogy ne "mindenkit megriasztó megszorító csomagok híre borzolja a kedélyeket".

Kuncze: létrejöhet az MSZP és az SZDSZ kompromisszuma

Kuncze Gábor a megbeszélést követően elmondta: a koalíciós tárgyalások menetéről, valamint az MSZP és az SZDSZ közötti kompromisszum lehetőségéről tájékoztatta a köztársasági elnököt.

"Azt mondtam, hogy a koalíciós tárgyalások megfelelően haladnak, és létrejöhet az a kompromisszum, amelynek eredményeként megalakulhat Gyurcsány ferenc vezetésével az új kormány" - mondta.

Kuncze Gábor beszámolt arról, hogy a megbeszélésen szóba került a parlament alakuló ülésének időpontja is.

Véleménye szerint egyelőre nem tudni, hogy lehet-e május 16-án alakuló ülés, hiszen a bíróság még nem döntött a kecskeméti választás második fordulójának esetleges megismétléséről.