eur:
394.37
usd:
371.65
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Megalakult az SZDSZ parlamenti frakciója

Megalakult a Szabad Demokraták Szövetsége parlamenti képviselőcsoportja - jelentette be a párt elnöke.

Kuncze Gábor az ülés szünetében elmondta: a frakcióvezető és helyettese személyére, valamint az Országgyűlés alelnöki és két jegyzői posztjára jövő hét kedden délután 5 óráig kell a javaslatokat tenni; a testület szerdai ülésén dönt a posztokról.

A pártelnök szólt arról is, hogy ismét elvállalja a frakcióvezetői tisztséget, ha jelölik a posztra. Azt is közölte, hogy Eörsi Mátyást a nemzetbiztonsági bizottságba, Gulyás Józsefet a honvédelmi bizottságba delegálja a liberális párt.

Kuncze Gábor kitért arra is, hogy az SZDSZ elkötelezett a költségvetés rendbetétele mellett, és minden olyan intézkedést támogatnak, amely a kiadások csökkentése és a bevételek növelése mellett segíti a gazdaság fejlődését.

Az SZDSZ elnöke szerint az egészségügy jelenlegi struktúrája tarthatatlan, és még senki sem tett le az asztalra az SZDSZ-énél jobb egészségügyi programot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×