eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Hivatalos: Gyurcsányt javasolja kormányfőnek az államfő

Gyurcsány Ferencet javasolja kormányfőnek a parlament alakuló ülésén a köztársasági elnök. Az államfő hivatala közölte: Sólyom László úgy ítéli meg, hogy az új Országgyűlésben az MSZP és az SZDSZ miniszterelnök-jelöltje rendelkezik majd a megválasztásához szükséges többséggel.

A köztársasági elnök korábban már tárgyalt a parlamenti pártok elnökeivel a kormányalakítási megbízással összefüggő kérdésekről a Sándor Palotában.

Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök a mai találkozón beszámolt Sólyom Lászlónak a koalíciós tárgyalások menetéről, valamint az MSZP és az SZDSZ közötti kompromisszum lehetőségéről.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a találkozó után közölte: reméli, hogy az Országgyűlés alakuló ülésén az ügyvezető kormányfő ismerteti az ország valós gazdasági helyzetét. A volt miniszterelnök tájékoztatta az államfőt a Kereszténydemokrata Néppárttal kötött frakciószövetségben tervezett munkáról is.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke a kormány tevékenységének szigorú kontrollját ígérte a köztársasági elnöknek.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke pedig arról beszélt az államfőnek, hogy nem támogatja Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségét, és a párt alkotó, konstruktív ellenzéki szerepre készül.

Gyurcsány Ferenc kormányfővel és Hiller Istvánnal, a választásokon győztes szocialisták elnökével szerdán találkozott Sólyom László.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×