Belefulladhat-e önmagába Budapest?

Infostart
2006. május 4. 22:05
Jelenleg 13 úton dolgoznak Budapesten, és folyik a nagykörúti villamospálya felújítása. Vajda Pál főpolgármester-helyettes szerint ennek ellenére nem járhatatlan a város. Azért mindenkit arra kér: aki csak teheti, ne üljön autóba.

Bem rakpart, Nagykovácsi út, Váci út, Árpád út, Gyáli út, Pozsonyi út, Nagytétényi út - hogy csak a jelentősebbeket említsük azok közül a fővárosi utak közül, ahol útfelújításokkal találkozhat a budapesti autós. Bár már nem sokáig - ígéri Vajda Pál, aki szerint az itt zajló munkálatok még ebben a hónapban befejeződnek.

Helyettük azonban megkezdődik a 4-es metró négy állomásához szükséges közművesítés, és még egy ideig eltart a nagykörúti villamos infrastruktúra felújítása is. Sokak szerint már így is járhatatlan a város, Vajda Pál szerint ez azonban nem igaz.

A főpolgármester-helyettes azt mondja: a felújítások csupán olyan hatással vannak Budapestre, mint amikor elkezd esni az eső. Az autósok ilyenkor ugyanis előszeretettel használják esernyő helyett az autójukat - vélekedik Vajd Pál.

Bár a főpolgármester-helyettes szerint "a város nem fog belefulladni önmagába", azért arra kéri az embereket: aki csak teheti, ne szálljon autóba.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást