Kulcsár írásban bűnös

Infostart
2006. május 3. 13:52
Írásban elismerte bűnösségét a most kezdődött büntetőperben a Fővárosi Bíróságon a brókerbotrány elsőrendű vádlottja. Kulcsár Attila nem tett szóbeli vallomást, de a tárgyalást vezető bírónak átadott levelében azt írja: kész szembenézni tettei következményeivel, a vádiratban megállapított kárt azonban túlzottnak tartja.

Kulcsár Attila és 21 társa büntetőperében a vádpontok között sikkasztás, pénzmosás, vesztegetés, orgazdaság és bűnpártolás szerepel. A sikkasztás értéke 23 milliárd, a cselekménnyel okozott kár 8,3 milliárd forint.

A büntetőperben a 22 vádlott közül eddig öten nem tettek vallomást. Az elkövetők többféle módszerrel dolgoztak, de az úgynevezett "technikai számlákkal" sikkasztottak a legtöbbet, elsősorban a Betonút és az Állami Autópálya-kezelő Rt.-től.

Kulcsár Attila azt használta ki, hogy a brókercégnél és a banknál is vezető pozíciót töltött be, így értékpapír-vásárlás nélkül egy technikai számlára irányították az ügyfél pénzét, amelyet újabb átutalással valamelyik off-shore cég kapott meg.

Ez volt az első olyan felderített eset, ahol a sikkasztásból származó pénzt gazdasági tevékenységre használták fel.

A vádlottak között van Rejtő E. Tibor, a K and H Bank volt vezérigazgatója, Kerék Csaba, a Britton Kft. volt ügyvezető igazgatója és az Egyesült Államokból önként hazatért Schönthal Henrik.

Az ügyben több magas rangú rendvédelmi vezető ellen is büntetőeljárás indult.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást