eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Öregedő szocialista szavazótábor

A Medián felmérése szerint a Fidesz szimpatizánsai főként a 30-40 évesek, a szocialistáké pedig az ennél idősebbek közül kerülnek ki. A cég kutatásvezetője azt mondta: az első szavazók közül az idei országgyűlési választásokon többet tudott megszólítani az MSZP, mint négy éve.

Karácsony Gergely az InfoRádióban azt mondta: azok a korosztályok, amelyek még a Kádár-korszak konszolidációja alatt váltak felnőtté, jórészt szocialista szavazók, míg azok, akik a rendszerváltozáskor, vagy azután nőttek fel, inkább a jobboldalra adják voksukat.

A nagyon idősek, akik még a második világháború előtt nőttek fel, általában szintén a Fideszt támogatják.

Az MSZP törzsszavazói egyre inkább a nyugdíjas korosztályhoz tartoznak. Választásról választásra négy évvel nő a törzsszavazók átlagéletkora. Ha ezek a korosztályok "eltűnnek", az a Fidesznek kedvez majd - közölte Karácsony Gergely.

Az első szavazókat a nagyobbik jobboldali párt általában hatásosabban szólítja meg, mint ellenfelei. A Fidesz a fiataloktól annyi szavazatot kapott, mint az MSZP és az SZDSZ együttesen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×