Kuncze: szélsőbalos, ókonzervatív Fidesz

Infostart
2006. május 2. 18:56
A kormányzásra készülő MSZP és az SZDSZ politikusai a koalíciós egyeztetések folytatásaként a következő hetekben szakmai kérdéseket elemeznek - közölte Kuncze Gábor. A liberális párt elnöke az általa "ókonzervatívnak" és "szélsőbalosnak" nevezett Fideszt is kritizálta.

Az SZDSZ elnökének tájékoztatása szerint a tárgyaló felek a következő két hétben több mint 70 témakört érintenek majd a megbeszéléseken, amelyeken feltehetően a liberális párt minden szakpolitikusa és szakértőinek többsége részt vesz.

"Nem titkoljuk, hogy mi azzal mentünk bele ebbe a tárgyalás-sorozatba, hogy olyan kormányprogramot alkotunk, amelyik alkalmas arra, hogy stabilizálja a költségvetést, csökkentse az állam méretét, és a gazdaság elől elhárítsa az akadályokat"- jelentette ki Kuncze Gábor.

Az SZDSZ elnöke a múlt héten kezdeményezte, hogy a jövőben az ellenzéki pártok bizonyos alapkérdésekben működjenek együtt a kormánypártokkal az ország érdekében. Most Kuncze Gábor úgy látja, a konzervatív kampány tovább pörög.

"A megegyezési készségnek még a csíráit sem lehet felfedezni. A hétvégén olyan beszédek hangzottak el, amelyek mintha valamilyen háborús helyzetet vázolnának. Szerintünk nem harcról, hanem politikáról van szó, valamint arról, hogy mit tudunk kezdeni Magyarországgal, adott esetben bizonyos kérdésekben közösen"- fogalmazott Kuncze Gábor.

Az SZDSZ elnöke szerint pártja megerősödött támogatottságának és a Fidesz négy évvel ezelőttihez képest nagyobb vereségének az az oka, hogy azok közül, akik akkor a Fideszre szavaztak, most többen visszatértek a liberális párthoz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást