Szijjártó a szavazatok ismételt összesítését kéri

InfoRádió / MTI
2006. április 29. 15:33
A szavazatok újraszámlálását kéri Szijjártó Péter, a Fidesz-KDNP győri jelöltje. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a Fidesz négy másik körzetben is kezdeményezi a voksok ismételt összesítését.

A külföldi szavazatok számára fenntartott szavazókör voksainak összesítése szerint a szocialista Balogh József 127 szavazattal előzte meg jobboldali ellenfelét.

Szijjártó Péter bejelentette: az érintett választókerületben a Fidesz a szavazatok újraszámlálásának elrendelését kéri a területi választási bizottságtól az érvénytelen szavazatok magas száma és a szavazatszámlálás során tapasztalt szabálytalanságok miatt.

A fideszes politikus szerint a külföldön leadott szavazatok megérkezéséig zárolt szavazóurnák egyikén a szállítás előtt még ép zárócímkék már szakadtan érkeztek a polgármesteri hivatalba, ezért kezdeményezik az urnában található szavazólapok érvénytelenítését.

Balogh József gratulált Szijjártó Péternek, és hozzátette: szerinte ezt az eredményt "felesleges hangoskodások és vádaskodások nélkül is elérhette volna" a fideszes politikus.