eur:
392.82
usd:
367.85
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Veres püspök szomorú

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára szerint a magyar társadalom jelenlegi erkölcsi és lelki állapotát tükrözi az országgyűlési választások eredménye. Veres András az InfoRádióban azt mondta: a szocialista-szabad demokrata kormány az elmúlt négy évben nem egyszer ellenségesen lépett fel az egyházak és intézményrendszerük ellen, illetve alapvető keresztény értékek ellen cselekedett.

Miért szomorkodik?

Mert úgy érzem, hogy a választás eredménye valamiféleképpen tükröt mutat a társadalmunk jelen erkölcsi és értékállapotának. A püspöki konferencia a választások előtt közzétett egy körlevelet, amelyben arra hívták fel a hívők figyelmét, milyen értékeke figyelembevételével kell szavazni. De ezzel ellentétes hatások érvényesültek.

Önök a polgári jobbközép győzelmében bíztak. Nem tartják erkölcsileg megfelelőnek a szocialista-szabad demokrata koalíciót?

Soha nem neveztünk meg pártokat vagy politikai irányokat, mindig értékeket fogalmaztunk meg.

Most utalnak rá, hogy a baloldal nem képviseli az önök által képviselt értékeket.

Úgy ítélem meg az elmúlt négy esztendőt, hogy a baloldali pártok ebből igen keveset fogadtak el magukénak, és nemegyszer igen ellenségesen léptek fel az egyházakkal szemben. Alapvető keresztény értékek ellen tiltakoztak és cselekedtek.

Nem egyszer hangoztatták, hogy az egyházi iskolákat is támogatták, ezeket az intézmények meg is kapták.

Megkapták, de lényegesen kevesebbet, mint az állami iskolák. Mivel állami feladat az oktatás, egyenlő mértékben kell finanszírozni. Az egyházi intézmények mégis megrövidített támogatást kaptak.

Milyen jövőt jósok a hívő keresztény emberek számára?

Bízom abban, hogy akik most újra kormányzási lehetőséget kaptak, valóban párbeszédre és együttműködésre törekednek, és nem lesz újra szükségünk arra, hogy Alkotmánybírósághoz forduljunk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×