Orbán és Pokorni is mást mond

Infostart
2006. április 28. 14:15
Ellentmondásos információk érkeztek a Fidesztől arról, hogy Áder János miért nem indokolta a frakció munkaértekezletén a frakcióvezetői tisztségéről való lemondását. Orbán Viktor pártelnök a csütörtöki ülés után azt mondta, minden személyi kérdést az új frakció jövő csütörtöki alakuló üléséig elhalasztottak, Pokorni Zoltán szerint viszont Áder János nem akarta indokolni döntését.

Noha Áder János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője korábban bejelentette, nem vállalja tovább a képviselőcsoport vezetését, a frakció csütörtöki munkaértekezletét még ő vezette.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a tanácskozás után azt mondta, személyi kérdésekről, így Áder Jánosról sem döntöttek a munkaértekezleten, ezt leghamarabb az új Fidesz-frakció jövő csütörtöki alakuló ülésén teszik meg.

"A frakcióvezető személyével összefüggő minden kérdést elhalasztottunk, tehát nem adtuk meg az esélyt Áder Jánosnak, hogy hivatalosan nyilatkozzon a jövőbeni szándékairól" - mondta a Fidesz elnöke.

A párt alelnöke viszont ettől némiképp eltérően nyilatkozott a csütörtöki munkaértekezleten történtekről. Pokorni Zoltán az InfoRádió kérdésére azt mondta, Áder János nem akarta indokolni döntését.

A Fidesz elnöke találgatásnak minősített minden olyan hírt, amely a személyekre vonatkozik. Orbán Viktor azt mondta, az új Fidesz frakció jövő csütörtöki alakuló ülésén döntenek majd az új szóvivőkről és az országgyűlési képviselőcsoport tisztségviselőiről is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást