Marad-e a főrendőr?

Infostart
2006. április 28. 15:35
Még nem tudja az országos rendőr-főkapitány, hogy a jövőben vállalja-e a poszt betöltését. Bene László az InfoRádiónak azt mondta: elképzelhető, hogy személyi változások lesznek a rendőrségen, de ez attól függ, hogy az új kormány milyen új feladatokkal látja el a rendőrséget.

Az Országos rendőr-főkapitány a rendőrség napja alkalmából rendezett ünnepség után nyilatkozott az InfoRádiónak.

Az országos rendőr-főkapitány szerint az elmúlt időszak kihívásainak, Magyarország uniós csatlakozásának, a madárinfluenza, az árvíz, a belvíz és a választások fényében jól teljesített a rendőrség.

Vannak persze hiányosságok is - tette hozzá Bene László, aki a rendőrség napja alkalmából rendezett ünnepség után nyilatkozott az InfoRádiónak. Bár a főkapitány szerint minden területen tapasztalható fejlődés, például a közlekedés biztonságával még nem elégedettek.

Ha az új kormány belügyminisztere úgy dönt, hogy továbbra is ő legyen a rendőr-főkapitány, majd elgondolkodik, vállalja-e - mondta Bene László, megjegyezve, hogy véleménye szerint ezt a posztot a kormányváltásoknak nem is kellene feltétlenül érinteni.

Személyi változtatásokra akkor lesz szükség, ha olyan új feladatokat kap a rendőrség, amelyek valamelyik területen más típusú vezetőt kívánnak meg - tette hozzá az országos rendőr-főkapitány.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást