Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Drága tanulmányok a Miniszterelnöki Hivatalban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Problémák a gondnokság alá helyezéssel; a választási kampányban is rendelt tanulmányokat a Miniszterelnöki Hivatal; a munkaügyi ellenőrzések nagy részénél szabálytalanságokat találtak - témák a mai lapokból.
Gondnokság alatt, lekötözve

A Népszabadság arról ír, hogy a magyar egészségügy nincs felkészülve arra, hogy emberséges módon fékezze meg a dühöngő pszichiátriai betegeket. De nem csak kikötözéssel lehet sérelmet okozni, létezik a gondnokság alá helyezés gyakorlata is, amellyel évente csaknem kétezer esetben élnek is.

A gondnokság alá helyezett emberek gyakran arról sem tudnak, hogy nem rendelkezhetnek saját életükről, hiszen az autójukat, a lakásukat, a nyaralójukat "játszhatják ki alóluk" ilyen eszközökkel. Olykor elegendő ugyanis, ha a hozzátartozó kéri a gondozásba vételt, ehhez pedig egy pszichiáter igazolja, hogy az illető hozzá jár kezelésre.

Tanulmányok tízmilliókért a MeH-ben

A Magyar Nemzet információja szerint több mint ötvenmillió forint értékben rendelt meg tanulmányokat a Miniszterelnöki Hivatal a választási kampány hajrájában, amikor érdemi kormányzati munka már nem folyt.

Az egyik szerencsés az Ithaka Kht. lett, amelynek egyik alapítója az a Dessewffy Tibor, aki a miniszterelnökkel szívélyes kapcsolatokat ápoló Demos Magyarország Alapítvány elnöke.

Pörgő európai bioüzlet

A Világgazdaság összefoglalójából kiderül, hogy az Európai Unió lett a legnagyobb biodízel-termelő a világon, miután a tagországokban tevékenykedő vállalatok tavaly 3.2 millió tonna gázolajhoz keverhető zöldüzemanyagot állítottak elő.

Magyarországon az év eleje óta biodízel és bioetanol gyártását célzó beruházások egész sorát jelentették be, százmilliárd forintot meghaladó értékben.

Egészség(telen)-számháború

A Napi Gazdaság szerint abban általános az egyetértés, hogy egészségügyi reformra mindenképpen szükség van.

Magyarországon a GDP-hez mért egészségügyi kiadások akár az OECD-országok átlagát is közelíthetik, ami - a szolgáltatások színvonalát nézve - egyértelműen arra utal, hogy sok pénz ömlik ki a rendszerből.

Szakmányban bírságolják a feketemunkásokat

Az Index írja, hogy továbbra is az építőipar, a mezőgazdaság, a feldolgozóipar és a kereskedelem áll a munkaügyi felügyelők célkeresztjében.

Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség az első negyedévben 1.714 esetben szabott ki munkaügyi bírságot, mintegy 723 millió forint értékben. Az 5.700 ellenőrzött munkáltató háromnegyedénél találtak szabálytalanságot.

Olcsó panelek, megfizethetetlen telkek Zuglóban

A Portfolio.hu zuglói ingatlanpiaci körképéből kiderül, hogy mindent el lehet adni a városrészben, ha az eladó megfelelő áron kínálja az ingatlanát.

Az új építésű lakások árai nem változtak az elmúlt két-három évben: jellemzően 300-350 ezer forintba kerülnek négyzetméterenként. Az építkezni vágyóknak azonban rossz hír, hogy Zuglóban alig lehet üres telket találni, ennek megfelelően az árak is igen magasak.