eur:
394.74
usd:
371.29
bux:
65904.68
2024. április 16. kedd Csongor

Deutsch-Für: Orbán lépéseit nem kritizálta senki

A leendő Fidesz-frakció csütörtöki megbeszélésén többen bírálták Mikola István és Semjén Zsolt egyes, a kampányban elhangzott nyilatkozatait, Orbán Viktort azonban nem kritizálták. Erről a párt kommunikációs vezetője beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

A tanácskozáson egyetértés volt abban, hogy a Fidesz nem tudta teljesíteni azt a célkitűzését, hogy a falusi részvételi arány a választásokon közelítsen a városihoz - mondta Deutsch-Für Tamás.

Közölte: többen felvetették, hogy egyes meghatározó politikusok olyan nyilatkozatokat tettek a kampányban, amelyek ártottak a Fidesznek.

Nagyon higgadt, nagyon korrekt, ugyanakkor kritikus észrevételek voltak. Nem is vitatkozott ezekkel senki, nem volt személyeskedés. Nevek nem hangzottak el - mondta a kommunikációs vezető.

Magyarázata szerint a Fideszben évtizedes szokás az, hogy ha bárkinek politikai természetű baja van mással, akkor azt az érintettel beszéli meg.

Ugyanakkor Deutsch-Für Tamás hozzátette: tudni lehetett, hogy a kritika Mikola Istvánnak és Semjén Zsoltnak szól.

Orbán Viktor lépéseit, döntéseit a résztvevők nem kritizálták. A Fidesz elnöke megerősítette: vállalja a felelősséget a kampányért, a kommunikációs hibákért - tette hozzá.

A ló előtt a szekér

A leendő kormányoldal önleleplező manőverbe kezdett: a ló elé kötik a szekeret, amikor arról beszélnek, hogy csak az a felelős ellenzéki magatartás, ha a ma még ismeretlen kormányzati elképzelésekben egyetértés van - vélekedett Deutsch-Für Tamás

Amint megvannak a konkrétumok, a miniszterelnök egyeztessen az ellenzékkel. A Fidesz minden olyan elképzelést, amely a párt programjával egybevág, az emberek érdekét szolgálja, kész támogatni - tette hozzá.

A politikus szerint az alakuló kormány az ellenzék hallgatását akarja megvásárolni, és az előző ciklusban előidézett hibákat a kisebbségben lévő pártokra akarja "ráteríteni".

Deutsch-Für Tamás közölte: konstruktív ellenzékiségéről a konkrétumok ismerete nélkül nem lehet beszélni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×