Brutális gyilkosság Sződligeten - az áldozatot feldarabolták

Infostart
2006. április 28. 15:33
Brutálisan meggyilkoltak, majd feldaraboltak egy idős asszonyt Sződligeten. Az ügynek három gyanúsítottja van, akik közül az egyik beismerő vallomást is tett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tavaly októberben indított nyomozást a 63 éves budapesti asszony eltűnése miatt, akiről rokonai csak annyit tudta: vidékre utazott üzleti ügyben.

Bár a rokonok szöveges üzeneteket kaptak az idős hölgy mobiltelefonjáról, ez inkább gyanújukat növelte, mivel rokonuk nem tudta, hogyan kell sms-t küldeni. Ráadásul az üzenetek szövege sem vallott rá - mondta Mikula Andor alezredes, a nyomozócsoport vezetője.

Az idős hölgy lakásában is olyan dolgokat tapasztaltak, ami nem vallott életvitelére. Nyilvánvalóvá vált tehát, hogy valaki azt a benyomást akarta kelteni, hogy a 63 éves nyugdíjas még életben van.

A nyomok Sződligetre vezettek

A nyomozók végül az idős asszony kapcsolatrendszerét vizsgálva jutottak el egy sződligeti férfihez, aki egy nagyszabású vállalkozás beindítása miatt került kapcsolatba az asszonnyal, aki pénzügyi tanácsadással egészítette ki nyugdíját.

A nyomozók három embert gyanúsítanak emberöléssel. Az egyik gyanúsított már beismerő vallomást is tett és megmutatta a nyomozóknak, hogy hol rejtették el az idős nő feldarabolt holtestét.

A rendőrség azt feltételezi, hogy valós vagy vélt anyagi követeléseik miatt ölhették meg a nőt, de a részletek pontosítása még hátra van - tette hozzá Mikula Andor.

Az ügyben a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást