eur:
392.89
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Veres püspök szerint "ideológiai harc" folyik az egyház és a hívek ellen

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára szerint a választások nyomán "kialakult helyzet egyfajta tükre az ország jelenlegi lelki és erkölcsi állapotának".

Veres András püspök, az Új Ember legújabb számában annak a bizakodásnak adott hangot, hogy azok, akik "eddig a hívő emberekkel szemben nem sok elfogadást és megértést tanúsítottak", változtatnak magatartásukon.

A főpap azt írta, hogy szomorúsággal tölti el az országgyűlési választások eredménye.

A püspök szerint az elmúlt négy évben sok esetben sérültek a hívő emberek jogai, különösen a közfeladatokat ellátó egyházi intézmények anyagi biztonsága került veszélybe, de számtalan erkölcsi kérdésben is - család- és életvédelem, jogegyenlőség, igazságosság, szolidaritás - "megmutatkoztak az eddigi kormányzati munka fogyatékosságai".

"Nehéz tudomásul venni, hogy a választópolgárok jelentős része döntése meghozatalakor ezekre a szempontokra nincs tekintettel" - fogalmazott, hozzátéve: "különösen fájdalmas, hogy még magukat vallásosnak tartó emberek is szavaztak azokra a politikai erőkre, amelyek az egyház és a fent említett értékek ellenében határozzák meg a maguk identitását".

Veres András szerint "változatlanul ideológiai harc részesei vagyunk", amely gyakran megmutatkozik az egyház és tagjai irányában.

A püspök hangsúlyozta: nemegyszer legszentebb dolgaik is, mint például a gyónás, politikai támadások eszközévé válnak; ez demokratikus viszonyok között érthetetlen és elfogadhatatlan jelenség.

"Csak bizakodhatunk abban, hogy új kormányzati feladatot kapva azok is átérzik felelőségüket, akik eddig a hívő emberekkel szemben nem sok elfogadást és megértést tanúsítottak, és változtatnak eddigi magatartásukon" - összegezte véleményét Veres András.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×