Thorpe: hitelek nélkül rosszabbul élnének a magyarok, mint négy éve

Infostart
2006. április 27. 13:11
A BBC budapesti tudósítója szerint az elmúlt években felvett hitelek nélkül a magyarok rosszabbul élnének, mint négy évvel ezelőtt. Nick Thorpe az InfoRádiónak adott interjúban kitért arra is, hogy az SZDSZ programjának megvalósítása és identitásának megőrzése lesz a következő napok és évek egyik fontos kérdése.

A BBC budapesti tudósítója szerint a magyaroknak, 16 évvel a rendszerváltozás után elegük van abból, hogy noha keményen dolgoznak, sokkal rosszabbul élnek, mint egy átlagos dél-, vagy nyugat-európai.

Az InfoRádió kérdésére válaszolva Nick Thorpe úgy vélekedett: a Fidesz "rosszabbul élünk, mint négy éve" szlogenje részben azért nem talált célt, mert a magyar lakosság a korábbinál könnyebben juthatott hitelhez, és ez javította az életszínvonalat.

A kölcsönök nagy része devizahitel, ami veszélyes lehet abban az esetben, ha a forint árfolyama jelentősen gyengül  - tette hozzá az újságíró.

Milyen szerepe lesz az SZDSZ-nek?

A balatonőszödi koalíciós egyeztetések kapcsán Nick Thorpe az adórendszer, az egészségügy és az oktatás területén számít élesebb vitákra, mivel a két párt programja között ezeken a területeken vannak a legnagyobb különbségek.

A BBC budapesti tudósítója szerint érdekes lesz, hogy a következő ciklusban sikerül-e az SZDSZ-nek újra megtalálnia az identitását, és megvalósítani a programját.

Az előző két MSZP-SZDSZ kormányban egy-két pont kivételével a szabad demokratáknak nem igazán sikerült elképzeléseiket érvényre juttatni - tette hozzá Nick Thorpe.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nick Thorpe a kampányról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Nick Thorpe a koalícióról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást