Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Titkolózás Gyurcsány Ferenc körül

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csak a legbeavatottabbak ismerik azokat a törvényjavaslatokat, melyeket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kíván az SZDSZ elé terjeszteni a csütörtöki koalíciós megbeszélésen. A Népszabadság szerint az ott elfogadásra kerülő elképzelések alkotják majd a második Gyurcsány-kormány első száz lépését.

A Népszabadság arról ír, hogy egyelőre csak a legbeavatottabbak ismerik azokat a törvényjavaslatokat, amelyekről Gyurcsány Ferenc az SZDSZ-szel tárgyal csütörtöktől Balatonőszödön. Ez lesz a második Gyurcsány-kormány első száz lépése. Fő iránya a szegénység csökkentése és a szolgáltató állam megteremtése.

A Magyar Nemzet információi szerint Gyurcsány Ferenc Rácz Jenő eddigi egészségügyi minisztert kérte fel, hogy állítsa össze a szocialisták koalíciós kormányprogram-javaslatának egészségügyi fejezetét. Az MSZP és az SZDSZ elképzelései között alapvető különbség mutatkozik az ágazat jövőjét illetően. A lap értesülései szerint a szocialisták úgy próbálják megoldani az oktatási miniszteri poszt körül kialakult patthelyzetet, hogy egy párton kívüli szakembernek adják a bársonyszéket. A Magyar Nemzet úgy tudja: a jelölt Ábrahám István, aki korábban a Nemzeti Tankönyvkiadó élén állt.

A Világgazdaság cikke azzal foglalkozik, hogy Európa a mostani napi 5,3 millió hordónál 1,6 millió hordóval kevesebb orosz olajat kap, amint felépül a távol-keleti exportot szolgáló olajvezeték. Ezt Szemjon Vajnstok, a Transznyefty olajvezetéki társaság elnöke közölte az orosz Nyezaviszimaja Gazetában. Szerinte orosz olajból túlkínálat van az európai olajpiacon, emiatt adható el hordónként 1,5-7,0 dollárral olcsóbban az orosz urál olaj az északi-tengeri brentnél.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy húsz évnek kellett eltelni a csernobili atomkatasztrófa óta ahhoz, hogy az uniós országokban oldódjon az atomenergia tabu jellege. Az uniós költségvetésben megháromszorozták a nukleáris projektek közösségi támogatását.

Az Index úgy tudja, hogy egyetlen céggel akar megállapodni a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) vezetése, és ez az egyetlen vállalkozás bonyolíthatja majd le a reptéri taxiforgalmat - erről hamarosan pályázatot ír ki a BA. A pályázatot akkor lehet kiírni, ha a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön módosítja a vonatkozó rendeletét.