eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Titkolózás Gyurcsány Ferenc körül

Csak a legbeavatottabbak ismerik azokat a törvényjavaslatokat, melyeket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kíván az SZDSZ elé terjeszteni a csütörtöki koalíciós megbeszélésen. A Népszabadság szerint az ott elfogadásra kerülő elképzelések alkotják majd a második Gyurcsány-kormány első száz lépését.

A Népszabadság arról ír, hogy egyelőre csak a legbeavatottabbak ismerik azokat a törvényjavaslatokat, amelyekről Gyurcsány Ferenc az SZDSZ-szel tárgyal csütörtöktől Balatonőszödön. Ez lesz a második Gyurcsány-kormány első száz lépése. Fő iránya a szegénység csökkentése és a szolgáltató állam megteremtése.

A Magyar Nemzet információi szerint Gyurcsány Ferenc Rácz Jenő eddigi egészségügyi minisztert kérte fel, hogy állítsa össze a szocialisták koalíciós kormányprogram-javaslatának egészségügyi fejezetét. Az MSZP és az SZDSZ elképzelései között alapvető különbség mutatkozik az ágazat jövőjét illetően. A lap értesülései szerint a szocialisták úgy próbálják megoldani az oktatási miniszteri poszt körül kialakult patthelyzetet, hogy egy párton kívüli szakembernek adják a bársonyszéket. A Magyar Nemzet úgy tudja: a jelölt Ábrahám István, aki korábban a Nemzeti Tankönyvkiadó élén állt.

A Világgazdaság cikke azzal foglalkozik, hogy Európa a mostani napi 5,3 millió hordónál 1,6 millió hordóval kevesebb orosz olajat kap, amint felépül a távol-keleti exportot szolgáló olajvezeték. Ezt Szemjon Vajnstok, a Transznyefty olajvezetéki társaság elnöke közölte az orosz Nyezaviszimaja Gazetában. Szerinte orosz olajból túlkínálat van az európai olajpiacon, emiatt adható el hordónként 1,5-7,0 dollárral olcsóbban az orosz urál olaj az északi-tengeri brentnél.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy húsz évnek kellett eltelni a csernobili atomkatasztrófa óta ahhoz, hogy az uniós országokban oldódjon az atomenergia tabu jellege. Az uniós költségvetésben megháromszorozták a nukleáris projektek közösségi támogatását.

Az Index úgy tudja, hogy egyetlen céggel akar megállapodni a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) vezetése, és ez az egyetlen vállalkozás bonyolíthatja majd le a reptéri taxiforgalmat - erről hamarosan pályázatot ír ki a BA. A pályázatot akkor lehet kiírni, ha a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön módosítja a vonatkozó rendeletét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×