Mandur: egyelőre nem lesz Bokros-csomag

Infostart
2006. április 26. 07:14
A Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja szerint a tavaly törvénybe foglalt program alapján járnak el az adócsökkentés tekintetében, nincsen ok arra, hogy most erről tárgyaljanak a szabad demokratákkal. Mandur László az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: esetleg a ciklus felénél újra lehet majd gondolni az adócsökkentések kérdését.

Túl sok vitát az adócsökkentéssel kapcsolatban nem vár Mandur László, annak ellenére, hogy az SZDSZ választási programjának egyik fontos pontja az egykulcsos, 20 százalékos adó bevezetése.

Tavaly a parlament elfogadott egy törvényt, amely több évre előre meghatározza az adócsökkentéseket. "Amit egyszer már törvénybe foglaltunk közös akarattal, az érvényes" - hangsúlyozta az MSZP elnökségi tagja, hozzátéve: fontos, hogy kiszámíthatóak legyenek az adóváltozások.

A ciklus felénél majd meglátja a két párt, hogy át kell-e még egyszer gondolni, mit lehet még tenni - vélekedett Mandur László.

Az államháztartási hiány kapcsán az MSZP elnökségi tagja kijelentette: elsősorban a reformok elindítására koncentrálnak. Olyan megszorító intézkedések, mint amilyen a Bokros-csomag is volt, vagy például adóemelések egyelőre nincsenek napirenden.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mandur László az adócsökkentésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Mandur László a költségvetésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást