A liberálisok már dolgoznak

InfoRádió / MTI
2006. április 26. 17:52
A kétnapos balatonőszödi koalíciós tárgyalásokat követően a jövő héten indulhat meg az intenzív, részletes szakmai munka különböző szakértői csoportokban a kormányprogramról - közölte Horn Gábor ügyvivő.

Mint mondta: ez a két nap arra elegendő arra, hogy a felek egyfajta prezentáció keretében megismerkedjenek egymás javaslataival.

Horn Gábor beszámolt arról, hogy az SZDSZ ügyvivői testülete hétfőn felosztotta a feladatokat, és az egyes területekért felelős ügyvivők az SZDSZ-program alapján elkezdtek dolgozni a liberális javaslatokon.

A liberálisok a közjog, az önkormányzat és közigazgatás, az egészségügy, az oktatás, a szociálpolitika, a gazdaságfejlesztés, a kultúra, valamint a pártfinanszírozás, illetve a választások munkacsoportokban készítették elő javaslataikat - mondta.

Véleménye szerint ezek nagyjából lefedik majd azokat a szekciókat, amelyekben a koalíciós tárgyaláson dolgoznak majd a következő két napban.

Horn Gábor elmondta azt is, hogy a szabad demokraták várhatóan május 27-én tartják küldöttgyűlésüket, amely szavaz a koalíciókötésről.