eur:
394.28
usd:
369.91
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Orbán Viktor magát is javasolhatja frakcióvezetőnek

A Fidesz vezetése nem akarja, hogy Mikola István lemondjon a Fejér megyei listán elnyert parlamenti mandátumáról - mondta az InfoRádióban a párt kommunikációs vezetője.

Korábban az Index internetes portál azt írta: Mikola István, a Fidesz volt kormányfő-helyettes jelöltje a rá nehezedő külső és belső politikai nyomás miatt lemond a megszerzett képviselői mandátumáról.

A Fidesz kommunikációs vezetője megismételte: nem használtak a párt kampányának a volt egészségügyi miniszter egyes kijelentései, de nem lesz bűnbakkeresés a választási vereség után.

Mikola István nem kívánta kommentálni az Index értesülését.

Deutsch-Für Tamás hangsúlyozta, eddig sem kerestek bűnbakot, ezután sem fognak.

A Fidesz ezért egyetlen képviselőjével szemben sem fogalmazza meg azt az igényt, hogy lemondjon mandátumáról. Mint mondta: ezen nem is gondolkodik senki.

A politikus arról még nem tudott beszámolni, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt önálló frakciót alakít-e a parlamentben.

Közölte: erről a szerdai elnökségi ülésen és a csütörtöki frakcióértekezleten döntenek majd.

Orbán Viktor esetleges frakcióvezetőségével kapcsolatban elmondta: az alapszabálynak megfelelően, "ha a közös bölcsesség azt a megoldást választja", akkor országos listavezetőként a pártelnöknek saját magára kell javaslatot tennie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×