eur:
393.45
usd:
368
bux:
66304.45
2024. április 24. szerda György

Demszky még nem tudja, akar-e ismét főpolgármester lenni

Még nem dőlt el, hogy Demszky Gábor indul-e ötödször is a főpolgármesteri posztért, egyelőre azzal foglalkozik, hogy a Budapest-szerződés pontjait beemeljék a kormányprogramba, a személyi kérdések csak ezután következnek.

Demszky Gábor azt mondta: egyelőre nincs napirenden az a kérdés, hogy újra megméretteti-e magát a főpolgármesteri posztért.

"Nem folynak tárgyalások a főpolgármester-jelöltségről sem köztem és az SZDSZ, valamint az SZDSZ és az MSZP között. Amiről viszont elkezdődtek a tárgyalások, az a kormányprogram, és amelynek egy nagyon fontos eleme a mi számunkra mindaz, ami a Budapest-szerződésben szerepel - hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette, hogy ez a kérdés meghatározza azt is, hogy ki lesz a szabad demokraták főpolgármester-jelöltje. Elmondta azonban, hogy rajta kívül nincs más jelölt.

A főpolgármester azt is elmondta, hogy a fővárosi listán szerzett országgyűlési mandátumáról addig nem mond le, amíg a főpolgármesterség kérdése el nem dől.

Korábban Bőhm András, a fővárosi SZDSZ frakcióvezetője az InfoRádiónak úgy nyilatkozott: a két választási forduló közötti koalíciós megállapodás arról is szólt, hogy az önkormányzati választásokon milyen együttműködést lehet kialakítani. A főpolgármester-jelölt személyéről azonban nem esett szó.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy még az MSZP és a Fidesz sem döntött főpolgármester-jelöltjéről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×