Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: csak összefogással lehet nyerni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz elnöke a választások második fordulójának értékelésekor kijelentette: bebizonyosodott, hogy csak azok nyerhetnek a magyar választójogi rendszer \"világos vastörvényei\" mellett, akik az összefogást választják.

"Összefogás híján nem vagyunk képesek a győzelemre. Ellenfeleink összefogtak, győztek, úgy illik, hogy gratuláljunk" - jelentette ki Orbán Viktor.

A Fidesz vezetője azt mondta, hogy "szelíden, de határozottan" meg kell üzenni a párt szavazóinak: mindenkit megvédenek, akik rájuk voksolt, "senkinek nem eshet bántódása".

Orbán Viktor a Fidesz szavazóinak azt üzente: legyenek büszkék arra, hogy nyitott szemmel jártak, felmérték az ország helyzetét, majd nyitott szemmel szavaztak.

Rengeteget dolgoztunk az elmúlt években és a választási kampányban. A Fidesz megőrizte mandátumainak számát - tette hozzá.

A Fidesz elnöke úgy vélekedett, hogy szomorkodni nem a Fidesz miatt, hanem az ország helyzete miatt indokolt.

Orbán Viktor elmondta, hogy a Fidesz új frakciója csütörtökön ülést tart, május 1-jén pedig nagygyűlés lesz a Budai Várban.

Alkotó ellenzékként kell politizálni, ki kell állni a Fidesz választási programja mellett. Új politikai programra is szükség van, amelynek középpontjában a választási győzelemhez szükséges egység áll - jelentette ki a párt elnöke.

{{keretes_cim}}

A Fidesz alelnöke szerint nem biztos, hogy ebben a gazdasági helyzetben a nyertes kormánykoalíció kitölti teljes négy évét. Schmitt Pál az InfoRádiónak azt mondta: nehéz lesz egyszerre egy működőképes országot vezetni és a választási ígéreteket betartani.