Kiáltvánnyal fordultak a gazdasági szereplők a kormányhoz

InfoRádió / MTI
2006. április 24. 09:17
Tizenhat gazdasági érdekképviselet hétfőn több napilapban megjelentetett fizetett sajtóhirdetésben kérte együttműködésre az új kormányt és a politikai pártokat Magyarország felemelkedéséért.

A Kiáltvány! Megállapodást a jövőnkért! címet viselő hirdetésben az aláírók négy kulcskérdésben jelzik együttműködési szándékukat: a felelős és fenntartható gazdaságpolitika, az államháztartási reform, a szolgáltató egészségügy és a versenyképességet növelő adóreform ügyében.

E lépések nélkül nem lehet sikeres a konvergencia-program, nem lehet maradéktalanul kihasználni az európai fejlődés lehetőségeit.
A kiáltványt több Magyarországon működő vegyes kamara, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, a Joint Venture Szövetség, a Magyar Agrárkamara, a Magyar Innovációs Szövetség, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete, a Magyar Üzleti Vezetők Fóruma, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége vezetői írták alá.