eur:
393.46
usd:
367.9
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Giró-Szász: veszélybe kerülhet az SZDSZ

Giró-Szász András a Századvég Alapítvány vezetője, politikai elemző szerint, a Gyurcsány-kormány továbbra is olyan politikát fog folytatni, amely elszívja a levegőt az SZDSZ elől, és ennek eredménye az lehet, hogy 2010-ben az SZDSZ nem kerül parlamentbe.

Nem a legkövetkezetesebb, vagy a legjobb teljesítményt nyújtó kormányt választották újra, hanem a legjobb marketinget folytatót - vélte Giró-Szász András az InfoRádióban.

A Századvég Alapítvány vezetője emlékeztetett arra, hogy még 11 választókerületben nem született végleges eredmény a külföldi szavazatok összeszámlálása miatt.

A Gyurcsány-kormány eddigi tevékenysége alapján továbbra is olyan politikát folytat majd, amely elszívja a levegőt az SZDSZ elől. Négy év koalíció a Gyurcsány Ferenc vezette kormányban akár a szabaddemokraták politikai halálát is jelentheti - vélte Giró-Szász András.

A politikai elemző elképzelhetőnek nevezte, hogy önálló KDNP-frakció alakul, ennek következtében három ellenzéki frakció lenne a parlamentben, ami a hozzászólási lehetőségek és a bizottsági helyek miatt lehet fontos az ellenzéknek.

Az, hogy mi történik a jobboldalon, elsősorban a legnagyobb ellenzéki frakciót adó Fidesz vezetőin, illetve szavazóin múlik, sokkal kevésbé az MDF-en, aki inkább csak alkalmazkodhat majd a kialakuló helyzethez - mondta a Századvég Alapítvány vezetője.

A Fideszen belül nem csak személyi, hanem stratégiai váltásra lehet gondolni. Nagyon nehéz választásokat nyerni olyan kisebb szövetséges nélkül, ahová az adott politikai oldalhoz tartozó, de a nagyobbik pártra valamilyen oknál fogva nem szavazó választók csatlakozhatnak - mondta Giró-Szász András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×