Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Javult a helyzet a Köröszugban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Javult az árvízi helyzet a Köröszugban, ahol korábban Csépa és Tiszasas közelében kitelepítést rendeltek el. A környéken várhatóan kedd délutánra befejezik a lokalizációs védekezést, gátszakadástól már nem kell tartani.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság vezetője elmondta: lassult a csúszási folyamat a gátakon, a vasárnap reggeli helyzethez képest délutánra javulás mutatkozott.

Tokár István szerint a lokalizációs védvonal Tiszasas és Tiszaug térségében 700, Csépa közelében 2.100 folyóméter hosszú.

A védelmi bizottság vezetője szerint a Tiszasas területére rendelt száz katonának a homokzsákokkal továbbra is sikerül megakadályozniuk a település elöntését.

Félrevert harangok figyelmeztetnek

Tiszasason öt, Csépán hat ház lakói nem járultak hozzá a kimenekítéshez, ők aláírásukkal vállalták, hogy továbbra is otthonukban maradnak.

Abban az esetben, ha azonnal menekülni kényszerülnének, félrevert harangok figyelmeztetik az ott maradt lakókat és még a vasárnap kijelölt helyekre tudják menekíteni értékeiket.

Benedek Fülöp, a földművelésügyi tárca államtitkára közölte: a Köröszugban, Szelevény, Tiszasas és Csépa településeken az elrendelt kimenekítés miatt állatok kényszervágására is sor került.

Eddig a településekről 11 ezer állatot mentettek ki, de még körülbelül ugyanennyi állat maradt a településeken.