Nem kellett a fideszes politikusnak az importált kaméleon

Infostart
2006. április 20. 07:03
Balsai István kapta a Fiatal Baloldal budapesti szervezete által alapított Kaméleon-díjat, de a fideszes politikus nem vette át az "elismerést" - nyilatkozta a szocialista szervezet fővárosi elnöke az InfoRádiónak. A kaméleonos ötlet a brit Munkáspárt kampányából származik.

A Fiatal Baloldal fővárosi szervezetének vezetője elmondta: a hosszú távra alapított Kaméleon-díjat azoknak szánják, akik politikai pályafutásuk alatt egy bizonyos irányvonaltól elindulva teljesen máshol kötnek ki.

Marsovszky Balázs közölte: a díjat első alkalommal Balsai Istvánnak ítélték, aki "az MDF-ből elindulva a Fideszig jutott, de mint legutóbb a Demokrata című hetilapban kifejtette, számít a MIÉP szimpatizánsaira is".

Balsai István a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje Budapest 2. választókerületében, MSZP-SZDSZ támogatottságú ellenfele Horváth Csaba.

Marsovszky Balázs hozzátette: megpróbálták a díjat személyesen átadni a Fidesz irodájában, de Balsai István nem fogadta azt el.

Brit brand

A Fiatal Baloldal politikusa az InfoRádió kérdésére elismerte, hogy az ötlet a brit Munkáspárt kampányából származik.

Ezt megerősítette az MSZP szóvivője is. Nyakó István szerint ez így van rendjén, tanulnak a közös ideológiai alapon álló pártok kampányaiból.

Egy az egyben nem vesszük át a brit Munkáspárt kampányát, de valóban vannak olyan dolgok, amelyeket felhasználtunk - tette hozzá.

Nyakó István emlékeztetett arra, hogy az MDF 1990-ben a "nyugodt erő" szlogenjét a francia konzervatívoktól kölcsönözte.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nyakó István, az MSZP szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást