Kuncze nem ért egyet Kókával, de nem határolódik el tőle

Infostart
2006. április 20. 06:36
Az SZDSZ elnöke nem ért egyet Kóka János gazdasági miniszter, szabad demokrata képviselőjelölt azon nyilatkozatával, hogy Orbán Viktornak, a Fidesz vezetőjének el kell tűnnie a közéletből. Kuncze Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a választóknak és a pártoknak kell eldönteniük, hogy ki milyen pozícióba kerül.

A liberális pártelnök azt mondta: nem ért egyet a Kóka János által megfogalmazottakkal, de ő is úgy vélekedik, hogy az ország, a nemzet, a társadalom, a családok és baráti társaságok "kettéosztásának" egyik fő felelőse Orbán Viktor.

A politikai közéletből senkinek nem kell eltűnnie. Erről szól az a több mint kétmillió szavazat, amelyet a Fidesz kapott a választások első fordulójában - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy elhatárolódik-e a Kóka János által elmondottaktól, Kuncze Gábor azt mondta: nem, de a megfogalmazottakkal nem ért egyet, "a nyilatkozat nem helyes".

Azzal összefüggésben, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök több alkalommal is azt mondta: szocialista miniszternek kellene vezetnie az oktatási tárcát, a liberális politikus leszögezte: ahhoz, hogy posztokról tárgyaljanak, előbb meg kell nyerni a választásokat.

A kritika úgy szólt, hogy nyugalmat szeretnének az oktatásban. Magyar Bálint oktatási miniszterként reformokat tudott végrehajtani; a jövőben pedig számos ilyen miniszterre lesz szükség - tette hozzá Kuncze Gábor.

Õket is meg fogják támadni, mert az emberek jobban szeretik az állandóságot, de be kell látni, hogy szükség van a változásokra - mondta a szabad demokraták elnöke.