Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány elégedett a védekezéssel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Augusztus végéig korlátozás nélkül biztosítja az árvízi védekezéshez szükséges pénzt a kormány.

Batiz András kormányszóvivő elmondta: a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium mostantól nemcsak a saját kiadásaihoz használhat fel korlátlanul forrásokat, hanem a védekezésben részt vevők költségeihez is.

Példaként említette, hogy a gátakon dolgozó katonák túlórapénzét is azonnal ki lehet fizetni.

A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy az ár- és belvízzel összefüggő idei kiadások már elérik a 12 milliárd forintot; ez az összeg naponta 500 millió forinttal emelkedik.

Gyurcsány: az árvíz nem okoz rendkívüli eseményeket

A szomszédos országokkal ellentétben, az árvíz nem okoz rendkívüli eseményeket Magyarországon, és ez elsősorban a vízügyi szakemberek munkájának köszönhető - jelentette ki a kormányfő Szegeden.

"Az a legfontosabb, amit látunk, hogy miközben körülöttünk mindenhol szakadnak a gátak és rendkívüli események vannak, mi fogjuk a vizet mindenhol Magyarországon" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő szerint ez nem a szerencsének, hanem a szakemberek munkájának köszönhető.

A következő négy évben - függetlenül az idei árvíztől - a Dunán befejeződik egy történelmi feladat: minden hiányzó gátszakasz kiépül - jelentette ki a szocialista politikus.

A Tiszán a Vásárhelyi-terv előreláthatólag 2013-2014-re teljesül, ezzel megszűnik Magyarországon "a legnagyobb árvízi adósság" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.