Az államfőtől kért segítséget 15 szabolcsi polgármester

InfoRádió / MTI
2006. április 20. 13:39
Nyílt levélben fordult a köztársasági elnökhöz 15 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település vezetője a pénzügyminiszter kijelentései miatt - közölte a Fidesz sajtóosztálya.

A polgármesterek azt írják: Veres János több helyen megismételte azt a kijelentését, amely szerint a támogatások elosztása azon múlik majd, hogy a térségben milyen választási eredmény születik.

A 15 települési vezető azt kéri Sólyom Lászlótól, hogy védje meg azon falvak polgárait, amelyekben nem a hatalom igényeinek, hanem saját meggyőződésüknek megfelelően szavaznak.

Előzőleg 10 nyírségi polgármester nyilatkozatot tett közzé, amelyben azt hangsúlyozzák, hogy Veres János szavai semmilyen nyomásgyakorlást nem tartalmaztak.

Korábban Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is azt mondta: a pénzügyminiszter egyértelművé tette, hogy pártszimpátiától teszi függővé, melyik település mennyit kap az adófizetők pénzéből.

Veres János erre reagálva az Inforádióban hangsúlyozta: arról beszélt a szabolcsi polgármestereknek, hogy érdekük minél több szocialista képviselőt a parlamentbe juttatni, mivel nem mindegy, hány megyei honatya lesz a kormánypárti frakcióban.