eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szocialista szórólapban a választási értesítő

Budapesten a helyi választási bizottsághoz fordul a II. kerületi Fidesz, mert egy MSZP-s csomagban jutott el a választási iroda tájékoztatója a postaládákba. A Magyar Posta az állítás miatt beperli a Fideszt.

Balsai István fideszes képviselő elmondta: a választási iroda második fordulóról szóló értesítését a szocialista párt szavazólapmintáját is tartalmazó szórólapjába hajtották bele, és az egész csomag egy borítékban került a postaládákba.

A politikus úgy fogalmazott: ez a legsúlyosabb visszaélés, amely alkalmas a választók megtévesztésére.

Szalai Tibor, a választókerület választási irodájának vezetője azt mondta: arra kötöttek szerződést a postával, hogy boríték nélkül kézbesítse az értesítőket.

Közben a Fidesz arról számolt be, hogy a XVI. kerületben is együtt kézbesítik az értesítőt az MSZP-s kampánylappal.

Nyakó: a Fidesz rágalmaz

Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint a Fidesz "a választók tömeges megtévesztésének bűnébe esik", hiszen rágalmaikról pontosan tudják, hogy valótlanok.

A szocialista politikus azt mondta: az MSZP a postával kötött szerződés alapján egy olyan szórólapot juttat el a választókhoz, amelyen jól látható módon szerepel a kiadóként a párt neve és a felelős kiadó személye is.

Perel a posta

Valótlannak nevezte a Fidesz képviselőjének állítását Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Rt. szóvivője, aki azt mondta: perre mennek, és jogi úton vesznek elégtételt "üzleti hírnév rontása miatt".


Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×